Kenelle?

Kaikille, jotka haluavat oppia hyödyntämään luonnonkasveja turvallisesti ja vastuullisesti, luontoa kunnioittaen. Kursseillamme opiskelee niin aloittelijoita, kuin pidempäänkin harrastaneita.

Luonnon villit käyttökasvit-nimellä kulkeva villiyrttikoulumme sisältää kaikki 17 erillistä, myös yksittäin hankittavissa olevaa villiyrttikurssiamme. Mukana ovat helpot yrtit ja villivihannekset aloittelijoille, sekä paljon sisältöä kokeneemmille.

Mitä opin?

Opit tunnistamaan villiyrtit, villivihannekset sekä muut luonnon hyötykasvit, kuten luonnonrohdokset ja erottamaan ne myrkyllisistä. Mukana on herkullisia reseptejä, säilöntä- ja käyttövinkkejä. Oppimaasi voit testata tehtävien avulla.

Kursseilla opit kaikki Suomen tärkeimmät kasvit – helpot ja useimmin käytetyt, mutta myös yllättäviä, käyttölajeina vähemmän tunnettuja! Sisältö perustuu ajankohtaiseen tutkimustietoon ja lähteisiin.

Sisältöä kaikentasoisille harrastajille
Kun liityt villiyrttikouluumme, voit opiskella niin paljon kuin haluat, juuri niitä aiheita, jotka ovat sinulle ajankohtaisia. Jos olet vasta aloittamassa, suosittelemme johdantonkurssia sekä jaksoa "10 helppoa villiyrttiä". Näiden jälkeen voit siirtyä vaikka johonkin ajankohtaiseen teemaan, kuten "Kesäisiä salaatteja". Kursseilta löytyy mielenkiintoisia lajeja ja reseptejä niiden hyödyntämiseen koko sesongin ajan.

Villiyrttikoulun 17 opintojaksoa.
Avaa ja katso sisällöt tarkemmin:

Aloita oppiminen jo tänään

Villiyrttikoulun voit tilata kuukausittain uusiutuvana kestotilauksena tai vuodeksi määräaikaisena.

Joustava kestotilaus mahdollistaa opiskelun juuri haluamasi mittaisen ajan – ei sitoumuksia. Voit vaikka kerrata asioita talvella ja jatkaa uudestaan keväällä luonnon herätessä. Kestotilaus veloitetaan kuukausittain etukäteen. Voit katkaista tilauksen koska tahansa ennen uuden kuukausijakson alkamista. Voit tilata myös vuoden määräjaksi hintaan 149 €.

Kysyimme:
Mikä kursseilla oli hyvää?

 • ”Selkeä, helppokäyttöinen”

 • "Videot ovat havainnoillistavia, hyvä tapa kertoa asiasta"

 • "Sopivasti asiaa ja testaaminen lopuksi auttaa mieleenpalauttamisessa ja oppimisessa"

 • "Selkeä yksinkertainen informaatio, upeat kuvat"

 • ”Sisältö oli kaikenkaikkiaan erinomaisesti tuotettu!”

 • "Monipuolinen kerronta"

Tietoa villiyrttikoulusta

Luonnon villit käyttökasvit 2022

Villiyrttikoulumme koostuu 17:sta selkeästä kurssista. Jokainen jakso on oma kokonaisuutensa, joilla opitaan lajeja eri teemojen mukaisesti.  

Tilauksen tehtyäsi kaikki kurssit ovat saman tien käytössäsi. Voit edetä omassa tahdissa ja haluamassasi järjestyksessä. Jos olet vasta aloittamassa, kannattaa kuitenkin ensin käydä läpi aloittelijoille suunnatut jaksot.


Sisältöä eri tasoisille opiskelijoille

Kurssit on suunniteltu juuri sinulle, olitpa aloittelija, kokeneempi harrastaja, tai alan ammattilainen. Opit käyttämään kasveja turvallisesti,  monipuolisesti ja myös vastuullisesti, luontoa kunnioittaen. 


Verkon laajin villiyrttikurssipaketti sisältää

 • Kaikki oleelliset käyttölajit ja myrkylliset näköislajit Suomessa, kaikkiaan noin 200 kasvia
 • Esittelyvideoita lajeista
 • Kattavat lajikuvaukset tekstinä
 • Sadoittain upeita, tunnistamisen kannalta informativiisia kuvia
 • Keräys- ja säilöntäohjeet
 • Herkullisia reseptejä, sekä muitakin käyttövinkkejä
 • Kertauskysymyksiä jokaisesta kurssista
 • Hauskat ja sopivan haastavat loppukokeet, joilla tarkistat kullakin kurssilla oppimasi asiat


Reseptipankki ja lähdeteos

Kokonaisuus toimii myös helppona tunnistusoppaana ja lähdeteoksena, josta löydät sopivat reseptit niin arkeen kuin juhlaankin.

Kokeneet kouluttajat tukenasi

Villiyrttikurssien taustalla ovat LuontoPortti-verkkopalvelun perustajat Eija ja Jouko Lehmuskallio. He ovat tehneet ammatikseen  luontoon liittyviä julkaisuja jo lähes 30 vuotta. Villikasvit ovat kuuluneet heidän keittiöönsä aina. Voit lukea lisää Eijan ja Joukon työstä kasvien parissa päävalikon Kurssioppaasi-sivulta.

Tilausvaihtoehdot

Opiskele vapaasti - ota kaikki LuontoPortin vuoden 2022 villiyrttikurssit käyttöösi kuukausittain uusiutuvalla, tai vuoden määräaikaisella tilauksella.

Kuukausittain uusiutuva tilaus - 14,90 € / kk

Tilaus uusiutuu kuukauden välein edulliseen kuukausihintaan, kunnes haluat lopettaa opiskelun. Voit katkaista tilauksen koska tahansa omilta kurssisivuiltasi, tai asiakaspalvelumme avulla. Kokeile, kuinka paljon uutta opit jo yhdessä kuukaudessa!

Aloita kuukausittain uusiutuva tilausMääräaikainen tilaus 12 kk / 149 €

Kaikki villiyrttikurssit käyttöösi vuodeksi kertamaksulla.

Aloita vuoden määräaikainen tilaus

“Eija ja Jouko Lehmuskallion kanssa olemme yhdessä saaneet viedä terveellisen, eettisen ja ekologisen villiruoan ilosanomaa eteenpäin jo vuosia. Lehmuskallioiden luotettavan ja asiantuntevan lajitunnistuksen avulla tämä kaikki on ollut mahdollista ja turvallista. Tänä päivänä villikasvien repertuaariini kuuluu jo 100 kasvia, jotka olen identifioinut joko luontoportti.fi sivuston, tai henkilökohtaisesti Eijan ja Joukon avulla.”

“Olen reilun 10 vuoden aikana käyttänyt villikasveja ruoanlaitossani, niin kotona kuin ravintolassa. Eija ja Jouko Lehmuskallion LuontoPortti on ollut suuressa osassa luotettavana ja monipuolisena apuna lajitunnistuksessa. Lajitunnistus on ehdottoman tärkeää villiruokaa käytettäessä, siinä opas on ollut helppo ja kätevä apuväline. Luonto avaa mielestäni aivan uuden tuntemattoman makumaailman, joka kuitenkin on hyvinkin lähellä kaikkia kun sen huomaa ja oivaltaa. Villiruoka on myös hyvä vastaus päivän polttavaan ilmastonmuutos aiheeseen. Se tarjoaa terveellistä, eettistä ja monipuolista ravintoa ja kaiken lisäksi voi nauttia muillakin aisteilla luonnosta.”

Jatkuva tilaus

Kaikki villiyrttikurssimme käytössäsi. Tilaus laskutetaan kuukausittain, opiskelet juuri sen ajan kuin kulloinkin haluat.

Ei sitoutumista, voit katkaista tilauksen milloin tahansa ennen seuraavan kuukausijakson alkamista.

Määräaikainen 12 kk