Mitä opin
Luonnosta löytyy monenlaisia herkkuja koko kasvukauden ajan, jopa myöhään syksyyn saakka. Hapokkaita makuja antavat muun muassa monelle tutut suolaheinät ja käenkaali. Voimakkaan tuoksuiset mesiangervo, sikoangervo ja virmajuuret toimivat nekin hyvin maun antajina, niin jälkiruokiin kuin juomiinkin. Vieraslaji jättipalsamikin kannattaa hyödyntää keittiössä.
Kurssilla opit tunnistamaan ja hyödyntämään näiden lisäksi muutamia muitakin mielenkiintoisia lajeja! Kurssi koostuu kuvista, videoista, teksteistä ja tehtävistä.
Alta voit tutustua kurssin sisältöön tarkemmin.
Kurssin sisältö
-
-
Johdanto ja yleistietoa
-
Suolaheinät ja hapro
-
Ahosuolaheinä ja niittysuolaheinä
-
Video: Suolaheinät
-
Video: Hapro
-
Hapro
-
Video: Käenkaali
-
Käenkaali
-
Video: Jättipalsami
TUTUSTU ILMAISEKSI -
Jättipalsami
-
Video: Kallioimarre
-
Kallioimarre
-
Video: Matarat
-
Keltamatara, piennarmatara, paimenmatara
-
Video: Mesiangervo
-
Mesiangervo
-
Video: Virmajuuret
-
Virmajuuret
-
Lehtovirmajuuri
-
-
-
Kerääminen, käyttö ja säilöminen
TUTUSTU ILMAISEKSI -
Keltamataravanukas ahomansikoilla ja mustikoilla
-
Kesäinen salaatti
-
Suolaheinäkeitto
-
Mesiangervolla maustettu jäätelö
-
Suolaheinän lehdillä maustettu siemennäkkäri
-
Suolaheinä- kirnupiimäjuoma
-
Mesiangervoviini
-
Suolausohje villivihanneksille
-
-
-
Kertauskysmyksiä
-
Loppukoe
-
-
-
Kysy meiltä villiyrteistä
-
Kerro palautteesi, anna arviosi
-
Lähteet
-

Tiedot kurssista
- €19,90
- 33 oppituntia
Tilaushinnat
Kurssi sisältyy myös 17 kurssin villiyrttikouluumme. Villiyrttikoulun voi tilata kestotilauksena 14.90 € / kk ja määräaikaisena 6 kk / 65 €.