Mitä opin
Luonnosta löytyy monenlaisia herkkuja koko kasvukauden ajan, jopa myöhään syksyyn saakka. Hapokkaita makuja antavat muun muassa monelle tutut suolaheinät ja käenkaali. Voimakkaan tuoksuiset mesiangervo, sikoangervo ja virmajuuret toimivat nekin hyvin maun antajina, niin jälkiruokiin kuin juomiinkin. Vieraslaji jättipalsamikin kannattaa hyödyntää keittiössä.
Kurssilla opit tunnistamaan ja hyödyntämään näiden lisäksi muutamia muitakin mielenkiintoisia lajeja! Kurssi koostuu kuvista, videoista, teksteistä ja tehtävistä.
Alta voit tutustua kurssin sisältöön tarkemmin.
Kurssin sisältö
-
01
-
Johdanto ja yleistietoa
-
Suolaheinät ja hapro
-
Ahosuolaheinä ja niittysuolaheinä
-
Video: Suolaheinät
-
Video: Hapro
-
Hapro
-
Video: Käenkaali
-
Käenkaali
-
Video: Jättipalsami
TUTUSTU ILMAISEKSI -
Jättipalsami
-
Video: Kallioimarre
-
Kallioimarre
-
Video: Matarat
-
Keltamatara, piennarmatara, paimenmatara
-
Video: Mesiangervo
-
Mesiangervo
-
Video: Virmajuuret
-
Virmajuuret
-
Lehtovirmajuuri
-
-
02
-
Kerääminen, käyttö ja säilöminen
TUTUSTU ILMAISEKSI -
Keltamataravanukas ahomansikoilla ja mustikoilla
-
Kesäinen salaatti
-
Suolaheinäkeitto
-
Mesiangervolla maustettu jäätelö
-
Suolaheinän lehdillä maustettu siemennäkkäri
-
Suolaheinä- kirnupiimäjuoma
-
Mesiangervoviini
-
Suolausohje villivihanneksille
-
-
03
-
Kertauskysmyksiä
-
Loppukoe
-
-
04
-
Mitä seuraavaksi
-
Paranna kurssia kanssamme
-
Lähteet
-
Tilausvaihtoehdot
Kurssi sisältyy myös yhteensä 17 kurssia sisältävään villiyrttikouluumme. Villiyrttikoulun voi tilata määräaikaisena hintaan 12 kk 149 € sekä kuukausittain uusiutuvana kestotilauksena 14.90 € / kk.
Kestotilauksen voi lopettaa koska tahansa ennen seuraavan kuukausijakson alkamista. Se käy helposti oman käyttäjätilin kautta, tai asiakaspalvelumme avulla. Ei sitoutumista!