Mitä opin kurssilla

Marjat ovat kautta historian olleet käytetyimpiä luontomme antimia. Niillä on jopa kansantaloudellista merkitystä – myös vientituotteena. Näitä kasveja osataan yleensä hyödyntää marjavaiheessa, mutta monesta lajista voidaan käyttää myös lehtiä ja kukkia yrttien tapaan. 

Kurssilla opit tunnistamaan ja hyödyntämään luonnostamme löytyviä marjakasveja koko kasvukauden ajan. Tutustumme myös myrkyllisiin marjoihin. Lajit käydään läpi kattavien tekstien, kymmenien kuvien ja tiiviiden videoiden avustuksella. 

Opiskele 6 kk ajan

Liity nyt

Kurssin sisältö

  • 01

    Lajikuvaukset

    • Yleistietoa

    • Video: Mustikka

    • Mustikka

    • Video: Juolukka

    • Juolukka

    • Video: Puolukka

    • Puolukka

    • Video: Sianpuolukka

    • Sianpuolukka

    • Video: Karpalot

    • Isokarpalo ja pikkukarpalo

    • Video: Variksenmarja

    • Variksenmarja

    • Video: Juolukka

    • Video: Ahomansikka

      ILMAINEN KOEJAKSO
    • Video: Ahomansikka

    • Ahomansikka

    • Video: Lakka

    • Lakka, hilla, muurain

    • Video: Mesimarja

    • Mesimarja

    • Video: Lillukka

    • Lillukka

      ILMAINEN KOEJAKSO
  • 02

    Myrkyllisiä marjoja

    • Myrkyllisiä marjoja

    • Video: Oravanmarja

    • Oravanmarja

    • Video: Sudenmarja

    • Sudenmarja

    • Video: Kielot

    • Kielo, kalliokielo ja lehtokielo

  • 03

    Testaa oppimaasi

  • 04

    Reseptit

    • Karpalojuoma

    • Karpalohyytelö

    • Puolukkahillo

    • Kesän kuningatarpiirakka

    • Vanhanajan mustikkamaito

    • Ahomansikan lehtitee

    • Mesimarjatee

  • 05

    Lisätietoa ja mitä seuraavaksi

    • Mitä seuraavaksi

    • Paranna kurssia kanssamme

    • Lähteet