Oppaasi lajien saloihin

Tarjolla kokemusta ja ammattitaitoa

Kurssiemme oppaina toimivat Eija ja Jouko Lehmuskallio. Heillä kummallakin on lähes 30 vuoden kokemus helposti lähestyttävän luonnontiedon tuottamisesta. Esimerkiksi heidän LuontoPortti-verkkopalvelunsa on useimmille luonnonystäville tuttu.

Kahdeksankielinen sivusto on jo vuodesta 2008 lähtien auttanut miljoonia kävijöitä eri puolilta maailmaa löytämään lajitietoa ja tunnistamaan luonnonlajeja. Palvelu on palkittu mm. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla, Suomen Laatuinnovaatiopalkinnolla, sekä Edelcranz-keksintösäätiön innovaatiopalkinnolla. Eija ja Jouko ovat saaneet Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon myös aiemmin, CD-Flora teoksestaan.

LuontoPortin lisäksi Lehmuskalliot ovat tehneet useita luontoon ja villiyrtteihin liittyviä kirjoja, sähköisiä oppaita ja tv-ohjelmia, sekä pitäneet kursseja villiyrteistä ja lajien tunnistamisesta.

Kirjoista uusin on vuonna 2019 julkaistu 400-sivuinen Luonnon villit käyttökasvit, joka on painettu kumppani tälle kurssikokonaisuudelle. Aiemmista kirjoista tutuin lienee yhdessä Sami Tallbergin kanssa tuotettu, jo yhdeksänteen painokseen ehtinyt Villiyrtti keittokirja. Kirjassa on mukana LuontoPortin tuottamat lajitekstit ja Joukon lajikuvat. Kirjoja voi ostaa LuontoPortin verkkokaupasta, https://holvi.com/shop/naturegate/

Eijan tausta on radiotyössä, tuottajana ja ohjaajana muun muassa Yleisradiolle tuotetussa tv-sarjassa 'Kolme vuodenaikaa'. Jouko on toiminut vuosia Yleisradiossa ja sen jälkeen yrittäjänä, tuottajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän on kuvannut lähes kaikki LuontoPortin kasvikuvat ja pitää jatkuvasti huolen siitä, että lajitiedot ovat ajantasaiset.

Rakkaus luontoon on vienyt tämän pariskunnan mukanaan – ja samaa toivomme kaikille muillekin. Tervetuloa kursseille!

Eija ja Jouko Lehmuskallio

Aloita opiskelu jo tänään

Opi taitoja, joita haluat siirtää eteenpäin