Tietoa kurssista

Puista saadaan monenlaista ravintoa. Esimerkiksi monien lehtipuiden silmut ovat ravintopitoisia ja terveellisiä. Kevään korvalla ne ovatkin ensimmäisiä hyödynnettäviä luonnon kasveja. Koivun lahottajasieni pakurikääpä on puolestaan saanut Euroopan Unionin hyväksynnän terveysvaikutteisena ravintolisänä. Puiden antimia voidaankin käyttää hyvin monipuolisesti. Kurssilla opit keräämään ja hyödyntämään puista saatavia ravintoaineita. Muista kuitenkin maanomistajan lupa!

Kurssin sisältö

    1. Johdanto

    2. Kuusi

    3. Mänty

    4. Rauduskoivu ja hieskoivu

    5. Vaahtera

    6. Metsälehmus ja puistolehmus

    7. Pihlaja

    8. Pähkinäpensas

      TUTUSTU ILMAISEKSI
    9. Tammi

    10. Tuomi

    1. Koivunmahlan juoksutus

    2. Vappujuoma koivunmahlasta

    3. Pakurikääpä

    4. Porkkana - pähkinälaatikko

    5. Korsukahvi

    6. Hiirenkorva-tomaattisalaatti

    7. Koivunlehtiä tai silmuja salaatissa

    8. Koivunlehtitee

    9. Kuusenkerkkä-omenamehujuoma

    10. Kuusenkerkkäsiirappi

    11. Kuusisohjo

    12. Pihlajansilmuja keväisessä salaatissa

    13. Pihlajanmarja punajuuripuuro

    14. Pihlajanmarja hapansose

    15. Pihlajanmarja-porkkanasose

    16. Pihlajanmarja-porkkanavoi

    17. Pihlajanmarjahyytelö

    18. Pihlajanmarja-kurpitsasose

    19. Kukkatee

    1. Kertauskysymyksiä

    2. Loppukoe

    1. Kysy meiltä villiyrteistä

    2. Kerro palautteesi, anna arviosi

    3. Lähteet

Tiedot kurssista

  • €19,90
  • 34 oppituntia

Tilaushinnat

Määräaikainen 6 kk opiskeluaika 19.90 €.

Kurssi sisältyy myös 17 kurssin villiyrttikouluumme. Villiyrttikoulun voi tilata kestotilauksena 14.90 € / kk ja määräaikaisena 6 kk / 65 €.