Mitä opin kurssilla
Luonnossamme kasvaa monia erilaisia maustekasveja, joiden hyödyntäminen on jäänyt turhaan vähänlaiseksi. Monelle voi esimerkiksi olla yllätys, että oreganon ja timjamin lähilajeja sekä monia muita käyttökelpoisia mausteita löytyisi puhtaana Suomen luonnosta.
Kurssilla opit tunnistamaan ja keräämään näitä lajeja, videoiden, kuvien, tekstien ja tehtävien avustuksella!
Kurssin sisältö
-
-
Johdanto
-
Video: Ajuruohot
-
Kangasajuruoho, nurmiajuruoho, tarha-ajuruoho
TUTUSTU ILMAISEKSI -
Video: Mäkimeirami
-
Mäkimeirami
-
Video: Mintut
-
Mintut
-
Rantaminttu
-
Vesiminttu
-
Jalominttu
-
Video: Maahumala
-
Maahumala
-
Video: Niittyhumala
-
Niittyhumala
-
Video: Litulaukka
-
Litulaukka
-
Video: Merisinappi
-
Merisinappi
-
Video: Kumina
-
Kumina
-
Video: Siankärsämö
-
Siankärsämö
-
Video: Pihasaunio
-
Pihasaunio
-
Video: Pujo, mali ja rakuuna
-
Pujo, mali, rakuuna
-
Piparjuuri
-
-
-
Vihannestahna
-
Lehtimuhennos maustekasveista
-
Minttukastike
-
Minttujuoma ranskalaiseen tapaan
-
Kesäinen minttujuoma
-
Villikasvilisäke
-
Litulaukkakastike
-
Ajuruoholla maustettu juureskeitto
-
Mintulla ja maahumalalla maustetut uuden sadon perunat ja porkkanat
-
Rakuunalla maustettu tattikastike
-
Mäkimeiramia ja hienoksi viipaloituja herkkutatteja
-
Kangasajuruoholla maustettu kotoinen tomaattiketsuppi
-
Piparjuurilevite
-
-
-
Kertauskysmyksiä
-
Loppukoe
-
-
-
Kysy meiltä villiyrteistä
-
Kerro palautteesi, anna arviosi
-
Lähteet
-
Tiedot kurssista
- €19,90
- 45 oppituntia
Tilaushinnat
Kurssi sisältyy myös 17 kurssin villiyrttikouluumme. Villiyrttikoulun voi tilata kestotilauksena 14.90 € / kk ja määräaikaisena 6 kk / 65 €.