Mitä opin kurssilla

Luonnossamme kasvaa monia erilaisia maustekasveja, joiden hyödyntäminen on jäänyt turhaan vähänlaiseksi. Monelle voi esimerkiksi olla yllätys, että oreganon ja timjamin lähilajeja sekä monia muita käyttökelpoisia mausteita löytyisi puhtaana Suomen luonnosta. 

Kurssilla opit tunnistamaan ja keräämään näitä lajeja, videoiden, kuvien, tekstien ja tehtävien avustuksella!



Kurssin sisältö

    1. Johdanto

    2. Video: Ajuruohot

    3. Kangasajuruoho, nurmiajuruoho, tarha-ajuruoho

      TUTUSTU ILMAISEKSI
    4. Video: Mäkimeirami

    5. Mäkimeirami

    6. Video: Mintut

    7. Mintut

    8. Rantaminttu

    9. Vesiminttu

    10. Jalominttu

    11. Video: Maahumala

    12. Maahumala

    13. Video: Niittyhumala

    14. Niittyhumala

    15. Video: Litulaukka

    16. Litulaukka

    17. Video: Merisinappi

    18. Merisinappi

    19. Video: Kumina

    20. Kumina

    21. Video: Siankärsämö

    22. Siankärsämö

    23. Video: Pihasaunio

    24. Pihasaunio

    25. Video: Pujo, mali ja rakuuna

    26. Pujo, mali, rakuuna

    27. Piparjuuri

    1. Vihannestahna

    2. Lehtimuhennos maustekasveista

    3. Minttukastike

    4. Minttujuoma ranskalaiseen tapaan

    5. Kesäinen minttujuoma

    6. Villikasvilisäke

    7. Litulaukkakastike

    8. Ajuruoholla maustettu juureskeitto

    9. Mintulla ja maahumalalla maustetut uuden sadon perunat ja porkkanat

    10. Rakuunalla maustettu tattikastike

    11. Mäkimeiramia ja hienoksi viipaloituja herkkutatteja

    12. Kangasajuruoholla maustettu kotoinen tomaattiketsuppi

    13. Piparjuurilevite

    1. Kertauskysmyksiä

    2. Loppukoe

    1. Kysy meiltä villiyrteistä

    2. Kerro palautteesi, anna arviosi

    3. Lähteet

Tiedot kurssista

  • €19,90
  • 45 oppituntia

Tilaushinnat

Määräaikainen 6 kk opiskeluaika 19.90 €.

Kurssi sisältyy myös 17 kurssin villiyrttikouluumme. Villiyrttikoulun voi tilata kestotilauksena 14.90 € / kk ja määräaikaisena 6 kk / 65 €.