Luonnossamme kasvaa kymmenittäin syötäviä villiyrttejä. Jokamiehenoikeuksien ansiosta voit käyttää tuoreita raaka-aineita ilmaiseksi koko kasvukauden ajan. Satoa säilömällä voit varautua koko vuoden varalle.

Tutkimusten mukaan luonnonkasvit sisältävät usein kaupasta saatavia korvikkeita enemmän terveellisiä ainesosia.*

Kotimaiset villiyrtit ovat oikeilta paikoilta kerättynä puhtaita. Keräämällä syötävät yrtit luonnosta vähennät omalta pieneltä osaltasi myös tuotannon energiankulutusta. Villikasvien käyttäminen onkin modernia ja vastuullista perinteiden hyödyntämistä parhaimmillaan.

Elämänmittainen kevät

 

Kasvinalut ovat keväällä parhaimmillaan. Yrttikurssien kysyntä ja tarjonta ovatkin vilkkaimmillaan muutaman keväisen hetken ajan. Osaavien kouluttajien maastokurssit täyttyvät nopeasti.

Omalla kohdallammekin villiyrttien käyttö alkaa keväällä –  jatkuen seuraavaan kevääseen! Korvaamme osan ruokakorin sisällöstä itse poimituilla raaka-aineilla vuoden ympäri. Suomalaiset villiyrtit ja luonnonkasvit ovat kuuluneet arkeemme jo vuosien ajan. Kasvukaudella tuoreena, muina aikoina eri tavoin säilöttynä. Tavoitteemme onkin, että myös opiskelijamme voisivat kurssien avulla lisätä luonnonmukaisia valintoja pysyvästi arkeensa. 

Verkkokursseilla on aina tilaa

Verkossa kevätruuhkat eivät ole ongelma. Opiskelu onnistuu oman aikataulun mukaisesti, olitpa missä vain. Mitäpä jos sinäkin liittyisit joukkoomme ja käyttäisit osan luppohetkistäsi uudenlaisen elämäntavan opiskeluun? LuontoPortin verkkokurssit ovat käytössäsi vuoden ympäri. Olemme kouluttaneet verkossa jo vuodesta 2018 alkaen.


Mitä saat villiyrttikoulussamme:

 

17 kurssia yhdellä tilauksella

Verkon laajin villiyrttikoulu sisältää peräti 17 erillistä kurssia. Jokainen niistä on täysin oma kokonaisuutensa. Teemat liittyvät muun muassa kasvukauden eri vaiheisiin. Kursseillamme opit parhaat syötävät villiyrtit ja muut hyödynnettävät luonnonkasvit. 

Helpon aloituksen aiheen pariin

Laajuudesta huolimatta kursseillamme pääsee alkuun  helposti. Erityisesti aloittelijoille olemme koostaneet alla olevan listan kaksi ensimmäistä kurssia. Ne sisältävät tärkeät perusteet ja helpot, perinteiset lajit, joita myös maastokursseilla yleensä harjoitellaan. 

Kurssit heti käyttöösi

Tilauksen tehtyäsi kaikki kurssit ovat heti käytössäsi. Voit suorittaa ne haluamassasi järjestyksessä. 

Mahdollisuuden lähettää kysymyksiä

Mikäli sattuisi niin, ettet löytäisi kursseilta vastausta juuri sinua askarruttavaan kysymykseen, voit myös kysyä villiyrteistä suoraan meiltä. Etu on voimassa kaikille kursseillemme liittyneille.

Villiyrttikoulun 17 kurssia

Nämä kurssit sisältyvät tilaukseen:

Mistä kurssit koostuvat?

Kaikki kurssit aiheesta riippumatta noudattavat samaa rakennetta. Sisältöön kuuluvat: 

 • Kaikki oleelliset villiyrtit ja niiden myrkylliset näköislajit Suomessa. Lisäksi opitaan runsaasti erikoisempia kasveja, joita ei usein perinteisillä villiyrttikursseilla käsitellä lainkaan
 • Keräys- ja säilöntäohjeet
 • Herkulliset suolaiset ja makeat reseptit, sekä muita käyttövinkkejä
 • Hauskat ja sopivan haastavat loppukokeet, joilla tarkistat oppimasi asiat
 • Lajivideoita
 • Kattavat lajikuvaukset tekstinä
 • Sadoittain upeita, tunnistaminen silmällä pitäen valittuja kuvia
 • Kertauskysymykset jokaisesta kurssista

Suuntaa villiyrttipolulle tästä!

Kaikki 17 kurssia käytössäsi saman tien

Mitä kasveja keräät koriisi ensimmäiseksi?

Aseta tavoitteita ja nauti matkastasi

Villikasvien maailmaan kannattaa lähteä liikkeelle pikku hiljaa. Kaikkia lajeja ei ole mahdollista oppia saman tien. Opettele mieluummin muutama uusi laji ja niille hyviä käyttötapoja yhden kasvukauden aikana. Kyseessä ei ole pikajuoksurata, vaan elämän mittainen villiyrttipolku!

Uuden oppiminen on sekä mielenkiintoista että haastavaa. Verkossa opiskelua helpottaa huomattavasti, jos asettaa itselleen selkeän tavoitteen vaikkapa näin: 

”Ensi kesänä tunnen viisi uutta luonnonkasvia, käytän niitä kymmenessä erilaisessa annoksessa, ja säilön lajille sopivalla tavalla myös talven varalle.”

Mitä luulet, paljonko tämä vaatisi viikottaista paneutumista? Kuinka pitkälle mahtaisit päästä jo kuukaudessa?

Aloittelijasta mestariksi

Omaan tahtiin verkossa

Useimmat villiyrttikouluumme liittyneistä ovat olleet täysin aloittelijoita. Opittavaa kursseilla riittää kuitenkin  edistyneemmillekin – jopa ammattilaisille. Aloittaa voit vaikka kartoittamalla oman pihan reunoilla kasvavat villiyrtit tai lähimetsän tarjonnan. 


Joustava tilausmalli – kolme vaihtoehtoa

Kanssamme voit opiskella juuri haluamasi ajan. Tilaamalla koko villiyrttikoulun, saat käyttöösi kaikki 17 kurssia joko kuukauden mittaisissa jaksoissa, tai määräaikaisena vuodeksi. Jos kuitenkin tiedät etukäteen, että sinua kiinnostaa vain yksi kurssien aiheista, voit hankkia myös yksittäisiä kursseja puolen vuoden määräajaksi. Tilaaminen tapahtuu tällöin yksittäisen kurssin esittelysivulta. 

Kiitetty selkeys

Yli 80 % kyselyihimme vastanneista kertoo kurssien täyttäneen odotukset hyvin tai erinomaisesti. Kurssejamme on useaan kertaan kehuttu selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä. 

Jokainen kurssi noudattaa samaa jaottelua: johdatus teemaan, lajiopetus (tekstejä, kuvia, videoita), kertauskysymykset, harjoituskoe, sekä reseptit. 

Kysyimme opiskelijoitamme:

Mikä kursseilla oli hyvää?

 • "Sopivasti asiaa ja testaaminen lopuksi auttaa mieleenpalauttamisessa ja oppimisessa"

 • ”Sisältö oli kaikenkaikkiaan erinomaisesti tuotettu!”

 • "Videot ovat havainnoillistavia, hyvä tapa kertoa asiasta"

 • ”Selkeä, helppokäyttöinen”

 • "Monipuolinen kerronta"

 • "Selkeä yksinkertainen informaatio, upeat kuvat"

Oppaanasi matkalla

Eija & Jouko Lehmuskallio

Toimme villiyrttikurssit verkkoon 2018. Tämä opas täydentää jo vuonna 2008 perustamaamme luontoportti.com -palvelua. Tavoitteemme molempien palveluiden kohdalla on tärkeiden asioiden tuominen kaikkien saataville helposti lähestyttävällä tavalla.

Olemme avanneet luonnon saloja noin 30 vuoden ajan, television, kirjojen ja erilaisten sähköisten palveluiden välityksellä. Voit lukea lisää työstämme päävalikon Kurssioppaat-sivulta.

Samin terveiset

“Eijan ja Joukon kanssa olemme yhdessä saaneet viedä terveellisen, eettisen ja ekologisen villiruoan ilosanomaa eteenpäin jo vuosia. Lehmuskallioiden luotettavan ja asiantuntevan lajitunnistuksen avulla tämä kaikki on ollut mahdollista ja turvallista. Tänä päivänä villikasvien repertuaariini kuuluu jo 100 kasvia, jotka olen identifioinut joko luontoportti.com sivuston, tai henkilökohtaisesti Eijan ja Joukon avulla.”

Tilausvaihtoehdot

Sisältäen kaikki 17 villiyrttikurssia


Kuukausitilaus 14,90 € / kk

Haluamasi mittainen opiskeluaika. Ei sitoumuksia, lyhin tilaus yksi kuukausi. Opiskele vaikka alkeita talvella kuukauden ajan, palaa syventämään osaamistasi kevään tullen. 

Tilaus veloitetaan kortiltasi etukäteen kuukauden jaksoissa, kunnes katkaiset tilauksen. Sen voit tehdä helposti koska tahansa oman käyttäjätilin kautta, tai asiakaspalvelumme avustuksella.

6 kk määräaikainen 65 € 

Voit tilata villiyrttikoulun myös  kertamaksulla puolen vuoden määräjaksi. 

Maksutavat

Turvalliset maksutapahtumat takaa verkkomaksujen johtava välittäjä Stripe. Maksutapana käyvät yleisimmät pankkikortit.

Tilauksen peruuttaminen

Kuukausitilauksen voit koska tahansa katkaista ennen seuraavan kuukauden mittaisen jakson alkamista. Uusiutuminen tapahtuu aina kunkin kuukauden alkuperäistä tilauspäivää vastaavana päivänä, ei kalenterikuukauden alussa. Tilauksissa ei palautusoikeutta, mikäli kurssit on jo otettu käyttöön niille kirjautumalla. 

Asiakaspalvelumme on tukenasi kaikissa mahdollisissa kursseihin ja tilaukseen liittyvissä kysymyksissä!

Valitsetko joustavan kuukausitilauksen, vai hyödynnätkö kaksi ilmaiskuukautta määräaikaisella tilauksella? 

Näin aloitat

 • Valitse alta haluamasi tilausmuoto

 • Kirjaudu olemassaolevilla kurssitunnuksillasi tai luo uudet

 • Viimeistele tilaus maksamalla pankkikortilla

 • Aloita oppiminen!

Matkasi villikasvien parissa alkaa tästä!

17 kurssia heti käytössäsi

* Villiyrttikurssiemme sisältö perustuu uusimpaan tutkimustietoon ja luotettaviin lähteisiin.
Lähdeluettelon löydät jokaisen kurssin lopusta.