Luonnossamme kasvaa kymmenittäin ruoaksi hyödynnettäviä kasveja. Jokamiehenoikeuksien ansiosta voit käyttää tuoreita raaka-aineita kasvukauden aikana ilmaiseksi. Satoa säilömällä voit varautua koko vuoden varalle.

Tutkimusten mukaan luonnonkasvit sisältävät usein kaupasta saatavia korvikkeita enemmän terveellisiä ainesosia.*

Luonnonkasvit oikeilta paikoilta kerättynä ovat puhtaita. Jokainen luonnosta kerätty annos on myös pois liikenteen ja tuotannon energiankulutuksesta. Villikasvien käyttäminen on modernia ja vastuullista perinteiden hyödyntämistä parhaimmillaan.

Elämänmittainen kevät

Kasvinalut ovat keväällä parhaimmillaan. Niinpä yrttikurssienkin kysyntä ja tarjonta ovat vilkkaimmillaan muutaman keväisen hetken ajan. Osaavien kouluttajien maastokurssit täyttyvät nopeasti.

Omalla kohdallammekin villiyrttien käyttö alkaa keväällä –  ja jatkuu seuraavaan kevääseen! Korvaamme osan ruokakorin sisällöstä itse poimituilla raaka-aineilla vuoden ympäri. Luonnonkasvit ovat kuuluneet arkeemme jo vuosien ajan. Kasvukaudella tuoreena ja muina aikoina sitten eri tavoin säilöttynä

Tavoitteenamme on, että myös kurssiemme opiskelijat oppisivat lisäämään luonnonmukaisia valintoja pysyvästi arkeensa. Verkossa kevätruuhkat eivät ole ongelma. Opiskelu onnistuu oman aikataulun mukaisesti, olit sitten missä vain. 

Mitäpä jos sinäkin käyttäisit osan luppohetkistä uudenlaisen elämäntavan opiskeluun? 


Mitä saat villiyrttikoulussamme:

 

Verkon laajin villiyrttikoulu koostuu peräti 17:sta eri kurssista. Jokainen niistä on oma kokonaisuutensa. Teemat liittyvät muun muassa kasvukauden eri vaiheisiin. Laajuudesta huolimatta alkuun pääsee helposti aloittelijoille suunnattujen kurssien parissa.

Kurssien aiheet

Aloitusopas luonnon käyttökasveihin (ilmainen) / 10 helppoa villiyrttiä / Monipuolinen nokkonen / Luonnon sipulit / Yrtit ja mausteet / Rohdoskasveja / Voikukka ja muut keltaiset herkut  / Hapanta ja makeaa luonnosta / Pensaat / Maltsat ja savikat / Luonnonmarjat / Puut / Kesäisiä salaatteja / Keväiset villiparsat / Kosteiden paikkojen kasveja / Koiranputkiko? / Silmänruokaa

Tilauksen tehtyäsi kaikki mainitut kurssit ovat heti käytössäsi, haluamassasi suoritusjärjestyksessä. Jos vasta aloittelet asian parissa, suosittelemme ensin käymään läpi kaksi alleviivattua kurssia. Ne sisältävät hyvät aloitustiedot ja helpoimmat, yleiset lajit, joita myös perinteisillä maastokursseilla harjoitellaan.

Kurssien sisältöä

 • Kaikki oleelliset käyttölajit ja myrkylliset näköislajit Suomessa
 • Keräys- ja säilöntäohjeet
 • Herkulliset suolaiset ja makeat reseptit, sekä muita käyttövinkkejä
 • Hauskat ja sopivan haastavat loppukokeet, joilla tarkistat oppimiasia asioita
 • Lajivideoita
 • Kattavat lajikuvaukset tekstinä
 • Sadoittain upeita, tunnistaminen silmällä pitäen valittuja kuvia
 • Kertauskysymykset jokaisesta kurssista


Voinko tutustua etukäteen?

Tottakai! Näet kunkin kurssin sisältämät asiat näin:

 1. Valitse sivuston yläosan päävalikosta "Yksittäiset kurssit" 
 2. Avaa haluamasi kurssi lähempään tarkasteluun

Suuntaa villiyrttipolulle tästä!

Kaikki 17 kurssia käytössäsi saman tien

Mitä kasveja keräät koriisi ensimmäiseksi?

Aseta tavoitteita ja nauti matkastasi

Villikasvien, kuten ruokasientenkin kanssa kannattaa lähteä liikkeelle pikku hiljaa. Kaikkia lajeja ei ole mahdollista oppia saman tien. Opettele mieluummin muutama uusi laji kasvukaudessa. Opittavaa riittää. Kyseessä ei ole pikajuoksurata, vaan koko elämän mittainen villiyrttipolku!

Uuden oppiminen on sekä mielenkiintoista että haastavaa. Verkossa opiskelua helpottaa huomattavasti, jos asettaa itselleen selkeän tavoitteen, esimerkiksi näin: 

”Ensi kesänä tunnen viisi uutta luonnonkasvia, käytän niitä kymmenessä erilaisessa annoksessa, ja säilön reilun määrän talven varalle.”

Mitä luulet, paljonko tämä vaatisi viikottaista paneutumista? Kuinka pitkälle mahtaisit päästä kuukaudessa?

Aloittelijasta mestariksi

Omaan tahtiin verkossa

Useimmat villiyrttikouluumme liittyneistä ovat olleet täysin aloittelijoita. Opittavaa kursseilla riittää kuitenkin  edistyneemmillekin – jopa ammattilaisille. 

Jos olet vasta aloittamassa, suosittelemme ilmaista johdantojaksoa ja sen jälkeen kurssia ”10 helppoa villiyrttiä”.

Opiskelijaystävällinen tilausmalli

Kanssamme voit opiskella juuri haluamasi ajan. Tilaamalla koko villiyrttikoulun, saat käyttöösi kaikki 17 kurssia kuukauden mittaisissa jaksoissa, tai määräaikaisena vuodeksi. Jos tiedät etukäteen, että sinua kiinnostaa vain yksi tietty kurssi, voit hankkia yksittäisiä kursseja puolen vuoden määräajaksi. Tilaaminen tapahtuu tällöin yksittäisten kurssien esittelysivuilta, kaikki kurssit -sivulta. 

Kiitetty selkeys

Kurssejamme on useaan kertaan kehuttu selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä. Jokainen kurssi noudattaa samaa selkeää jaottelua: johdanto aiheeseen, lajiopetus (tekstejä, kuvia, videoita), kertauskysymykset, harjoituskoe, sekä reseptit.

Kysyimme opiskelijoitamme:

Mikä kursseilla oli hyvää?

 • ”Selkeä, helppokäyttöinen”

 • "Videot ovat havainnoillistavia, hyvä tapa kertoa asiasta"

 • "Sopivasti asiaa ja testaaminen lopuksi auttaa mieleenpalauttamisessa ja oppimisessa"

 • ”Sisältö oli kaikenkaikkiaan erinomaisesti tuotettu!”

 • "Selkeä yksinkertainen informaatio, upeat kuvat"

 • "Monipuolinen kerronta"

Oppaanasi matkalla

Eija & Jouko Lehmuskallio

Toimme villiyrttikurssit verkkoon 2018. Villiyrttikoulu täydentää vuonna 2008 perustamaamme luontoportti.com -palvelua. Tavoitteemme molempien palveluiden kohdalla on tärkeiden asioiden tuominen kaikkien saataville helposti lähestyttävällä tavalla.

Olemme avanneet luonnon saloja noin 30 vuoden ajan, television, kirjojen ja erilaisten sähköisten palveluiden välityksellä. Voit lukea lisää työstämme päävalikon Kurssioppaat-sivulta.

“Eijan ja Joukon kanssa olemme yhdessä saaneet viedä terveellisen, eettisen ja ekologisen villiruoan ilosanomaa eteenpäin jo vuosia. Lehmuskallioiden luotettavan ja asiantuntevan lajitunnistuksen avulla tämä kaikki on ollut mahdollista ja turvallista. Tänä päivänä villikasvien repertuaariini kuuluu jo 100 kasvia, jotka olen identifioinut joko luontoportti.com sivuston, tai henkilökohtaisesti Eijan ja Joukon avulla.”

Tilausvaihtoehdot

Sisältäen kaikki 17 villiyrttikurssia

Valitsetko joustavan kuukausitilauksen, vai hyödynnätkö kaksi ilmaiskuukautta määräaikaisella tilauksella? 

Kuukausitilaus 14,90 € / kk

Haluamasi mittainen opintojakso. Ei sitoumuksia, lyhin tilaus yksi kuukausi. 

Opiskele vaikka alkeiskurssien aiheita talvella kuukauden verran, palaa kertaamaan toiseksi kuukaudeksi kevään tullen. 

Tilaus veloitetaan etukäteen kuukauden jaksoissa, kunnes katkaiset tilauksen. Sen voi tehdä helposti koska tahansa oman käyttäjätilin kautta, tai asiakaspalvelumme avustuksella.

12 kk määräaikainen 149 € 

Voit tilata villiyrttikoulun myös  vuoden määräjaksi. Saat kaksi kuukautta kaupan päälle saman mittaiseen kuukausitilaukseen verrattuna. Tämä sopinee parhaiten sinulle, joka tiedät jo etukäteen opiskelevasi kaikilla 17 kurssilla. 

Maksutavat, tilauksen peruuttaminen

Maksutapana käyvät yleisimmät pankkikortit. Turvalliset maksutapahtumat takaa verkkomaksujen välittäjäyritys Stripe. 

Kuukausitilauksen voit koska tahansa katkaista ennen seuraavan kuukauden mittaisen jakson alkamista. Uusiutuminen tapahtuu alkuperäistä tilauspäivää vastaavana päivänä (ei kalenterikuukauden vaihtuessa). Tilauksissa ei palautusoikeutta, mikäli kurssit on jo otettu käyttöön niille kirjautumalla. 

Asiakaspalvelumme on tukenasi kaikissa mahdollisissa kursseihin ja tilaukseen liittyvissä kysymyksissä!

Näin aloitat:

 • Valitse alta tilausmuoto: kuukausitilaus / 12 kk määräaikainen

 • Luo uudet tai kirjaudu olemassa olevilla kurssitunnuksillasi

 • Maksa tilaus (yleisimmät pankkikortit)

 • Aloita oppiminen!

Aloita matkasi villikasvien parissa!

17 kurssia käytössäsi heti

* Villiyrttikurssiemme sisältö perustuu uusimpaan tutkimustietoon ja luotettaviin lähteisiin.
Lähdeluettelon löydät jokaisen kurssin lopusta.