Kenelle?

Sinulle, joka haluat oppia hyödyntämään luonnosta kerättävät syötävät kasvit turvallisesti ja vastuullisesti, luontoa kunnioittaen.

Luonnon villit käyttökasvit-nimellä kulkeva villiyrttikoulumme sisältää kaikki 17 eri villiyrttikurssiamme. Mukana ovat helpot, yleisimmät villiyrtit ja villivihannekset aloittelijoille, sekä paljon sisältöä kokeneemmille. Syötävien kasvien lisäksi mukana ovat myös vanhat perinteiset rohdoskasvit.

Mitä opin?

Opit tunnistamaan koko kasvukauden villiyrtit, kevään villivihannekset sekä muutkin luonnon hyötykasvit, kuten luonnonrohdokset. Opit erottamaan käyttökelpoiset lajit myrkyllisistä. Keräämiesi kasvien käyttöön saat herkullisia reseptejä ja käteviä säilöntävinkkejä. Oppimaasi voit testata tehtävien avulla.

Kursseilla opit kaikki tärkeimmät suomalaiset luonnonkasvit – helpot ja useimmin käytetyt, sekä yllättäviäkin uusia tuttavuuksia!

Sisältöä kaikentasoisille harrastajille
Kun liityt villiyrttikouluumme, voit opiskella niin paljon kuin haluat, juuri niitä aiheita, jotka ovat sinulle kulloinkin ajankohtaisia. Jos olet vasta aloittamassa, suosittelemme johdantonkurssia sekä jaksoa "10 helppoa villiyrttiä". Näiden jälkeen voit siirtyä vaikka johonkin ajankohtaiseen teemaan, kuten "Kesäisiä salaatteja".

Kursseilta löytyy mielenkiintoisia lajeja ja reseptejä niiden hyödyntämiseen koko sesongin ajan.

Villiyrttikoulun sisältämät 17 kurssia

Avaamalla näet kunkin yksittäisen kurssin rakenteen

Aloita oppiminen jo tänään

Tilaa kuukausittain uusiutuvana kestotilauksena tai vuodeksi määräaikaisena

Kestotilaus on joustavin. Se mahdollistaa opiskelun juuri haluamasi mittaisen ajan – sitoumuksetta. Voit esimerkiksi kerrata asioita talvella parin kuukauden ajan ja jatkaa uudestaan kasvukauden alkaessa. Kestotilaus veloitetaan etukäteen kuukauden mittaisissa jaksoissa. Voit katkaista tilauksen koska tahansa ennen seuraavan jakson alkamista. Voit tilata myös vuoden määräjaksi hintaan 149 €.

Kysyimme:
Mikä kursseilla oli hyvää?

 • ”Selkeä, helppokäyttöinen”

 • "Videot ovat havainnoillistavia, hyvä tapa kertoa asiasta"

 • "Sopivasti asiaa ja testaaminen lopuksi auttaa mieleenpalauttamisessa ja oppimisessa"

 • "Selkeä yksinkertainen informaatio, upeat kuvat"

 • ”Sisältö oli kaikenkaikkiaan erinomaisesti tuotettu!”

 • "Monipuolinen kerronta"

Tietoa villiyrttikoulusta

Luonnon villit käyttökasvit 2022

Villiyrttikoulumme koostuu 17:sta selkeästä kurssista. Jokainen jakso on oma kokonaisuutensa, joilla opitaan lajeja eri teemojen mukaisesti.  

Tilauksen tehtyäsi kaikki kurssit ovat saman tien käytössäsi. Voit edetä omassa tahdissa ja haluamassasi järjestyksessä. Jos olet vasta aloittamassa, kannattaa kuitenkin ensin käydä läpi aloittelijoille suunnatut jaksot.


Sisältöä eri tasoisille opiskelijoille

Kurssit on suunniteltu juuri sinulle, olitpa aloittelija, kokeneempi harrastaja, tai alan ammattilainen. Opit käyttämään kasveja turvallisesti,  monipuolisesti ja myös vastuullisesti, luontoa kunnioittaen. Sisällössä on otettu huomioon tuoreimmat tutkimukset luonnonkasveista.   


Verkon laajin villiyrttikurssipaketti sisältää

 • Kaikki oleelliset käyttölajit ja myrkylliset näköislajit Suomessa, kaikkiaan n. 200 kasvia
 • Esittelyvideoita lajeista
 • Kattavat lajikuvaukset tekstinä
 • Sadoittain upeita, tunnistamisen kannalta informativiisia kuvia
 • Keräys- ja säilöntäohjeet
 • Herkullisia reseptejä, sekä muitakin käyttövinkkejä
 • Kertauskysymyksiä jokaisesta kurssista
 • Hauskat ja sopivan haastavat loppukokeet, joilla tarkistat oppimiasia asioita


Reseptipankki ja lähdeteos

Kokonaisuus toimii myös helppona tunnistusoppaana ja lähdeteoksena, josta löydät sopivat reseptit niin suolaisisiin kuin makeisiinkin syötäviin.

Kokeneet kouluttajat tukenasi

Villiyrttikurssien taustalla ovat LuontoPortti-verkkopalvelun perustajat Eija ja Jouko Lehmuskallio. He ovat tehneet ammatikseen  luontoon liittyviä julkaisuja jo lähes 30 vuotta. Villikasvit ovat kuuluneet heidän keittiöönsä aina. Voit lukea lisää Eijan ja Joukon työstä kasvien parissa päävalikon Kurssioppaasi-sivulta

Tilausvaihtoehdot

Opiskele vapaasti - ota kaikki LuontoPortin villiyrttikurssit käyttöösi kuukausittain uusiutuvalla tai vuoden määräaikaisella tilauksella.

Kuukausittain uusiutuva tilaus - 14,90 € / kk

Tilaus uusiutuu kuukauden välein edulliseen kuukausihintaan, kunnes haluat lopettaa opiskelun. Voit katkaista tilauksen koska tahansa omilta kurssisivuiltasi, tai asiakaspalvelumme avulla. Kokeile, kuinka paljon uutta voit oppia jo yhdessä kuukaudessa!

Aloita kuukausittain uusiutuva tilaus tästäMääräaikainen tilaus 12 kk / 149 €

Kaikki villiyrttikurssit vuodeksi käyttöösi yhdellä kertamaksulla.

Aloita vuoden määräaikainen tilaus tästä

“Eija ja Jouko Lehmuskallion kanssa olemme yhdessä saaneet viedä terveellisen, eettisen ja ekologisen villiruoan ilosanomaa eteenpäin jo vuosia. Lehmuskallioiden luotettavan ja asiantuntevan lajitunnistuksen avulla tämä kaikki on ollut mahdollista ja turvallista. Tänä päivänä villikasvien repertuaariini kuuluu jo 100 kasvia, jotka olen identifioinut joko luontoportti.fi sivuston, tai henkilökohtaisesti Eijan ja Joukon avulla.”

“Olen reilun 10 vuoden aikana käyttänyt villikasveja ruoanlaitossani, niin kotona kuin ravintolassa. Eija ja Jouko Lehmuskallion LuontoPortti on ollut suuressa osassa luotettavana ja monipuolisena apuna lajitunnistuksessa. Lajitunnistus on ehdottoman tärkeää villiruokaa käytettäessä, siinä opas on ollut helppo ja kätevä apuväline. Luonto avaa mielestäni aivan uuden tuntemattoman makumaailman, joka kuitenkin on hyvinkin lähellä kaikkia kun sen huomaa ja oivaltaa. Villiruoka on myös hyvä vastaus päivän polttavaan ilmastonmuutos aiheeseen. Se tarjoaa terveellistä, eettistä ja monipuolista ravintoa ja kaiken lisäksi voi nauttia muillakin aisteilla luonnosta.”

Jatkuva tilaus

Kaikki villiyrttikurssimme käytössäsi. Tilaus laskutetaan kuukausittain, opiskelet juuri sen ajan kuin kulloinkin haluat.

Ei sitoutumista, voit katkaista tilauksen milloin tahansa ennen seuraavan kuukausijakson alkamista.

Määräaikainen 12 kk