Opiskelu ja sisältö

 • Sopivatko kurssit juuri minulle?

  Paras tapa selvittää se, on katsoa joitakin ilmaisista jaksoistamme! Näet listan ilmaisista sisällöistä tästä.

  Kurssimme on suunnattu kaikentasoisille luonnon kasvien hyödyntämisestä kiinnostuneille. Et tarvitse aiempia tietoja tullaksesi kursseillemme. Kunkin kurssin sisällöt näet niiden esittelysivuilta.

  Kaikissa kursseissamme on yksi tai kaksi oppituntia vapaasti katsottavissa tunnuksen luomisen jälkeen.

 • Mitä opin kursseilla?

  Kurssiemme tavoitteena on antaa sinulle tarvittavat tiedot ja taidot, jotta voit turvallisesti kerätä luonnosta löytyviä puhtaita raaka-aineita. Opit, mitä kasveja kannattaa välttää, ja mitkä lajit on erityisen tärkeä oppia tunnistamaan ja erottamaan käyttökelpoisista lajeista. Opit käyttämään ja säilömään lajeja monipuolisesti.

 • Kuinka opiskelu tapahtuu?

  Jokainen kurssi jakaantuu oppitunteihin, jotka koostuvat tekstistä, kuvista ja usein myös videoista. Kurssin lopuksi voit suorittaa testin, joka arvioi osaamistasi. Oppitunteja voit käydä läpi omaan tahtiin ja omassa järjestyksessä. Toki kannattaa aina ensin opetella perusasiat kunkin kurssin alusta.

 • Milloin kurssit käynnistyvät?

  Kurssimme ovat jatkuvasti avoinna, eli voit hypätä mukaan koska tahansa sinulle sopii!

 • Mitä tarvitsen kurssien suorittamiseen?

  Tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, verkkoyhteyden sekä runsaasti innokasta opiskelumieltä!

 • Miten sisältö eroaa LuontoPortista?

  Kurssien sisältö on kirjoitettu, kuvitettu ja tuotettu alusta alkaen uudeksi tuotteeksi ja vain tätä kurssia varten. Saat tiiviissä muodossa juuri sen tiedon, jota tarvitaan syötävien tai muuten hyödynnettävien lajien tunnistamiseen ja käyttöön. LuontoPortti on loistava yleistietopankki, jota suosittelemme lisäoppaaksi kurssien oheen. Tämä kokonaisuus on kuitenkin suunniteltu alusta saakka oppimista silmällä pitäen. Näiltä kursseilta saat sisältöjä, tietoja ja taitoja, joita et löydä muualta.

 • Missä järjestyksessä kurssit käydään?

  Missä haluat. Tilauksen tehtyäsi kaikki siihen kuuluvat kurssit avautuvat sinulle heti, eikä sinun tarvitse odotella kurssin etenemistä tietyn aikataulun mukaisesti.

 • Mitä lajeja kursseilla opetellaan?

  Kiva että kysyit! Kurssimme ovat nimittäin todella kattava kokonaisuus. Kaikkiaan esitellyksi tulee noin parisataa lajia, alla muutamia malliksi. Ja huomio, allaolevalla listalla on mukana sitten myös kurssien myrkyllisiä lajeja:

  Aho-orvokki, Ahomansikka, Ahosuolaheinä, Aitaorapihlaja, Apilat, Hapro, Hentosavikka, Hieskoivu, Hietalaukka, Hukanputki, Hullukaali, Humala, Huopaohdake, Hyvänheikinsavikka, Häränsilmä, Iso- ja pikkukarpalo, Isomaksaruoho, Isomaltsa, Isonokkonen ja rautanokkonen, Isotakiainen, Japanintatar, Juolukka, Jänönsalaatti, Jättipalsami, Kallioimarre, Kamomillasaunio, Kangasajuruoho, Karhunlaukka, Keto-orvokki, Kihokit, Kirjopillike, Koiranputki, Kumina, Kvinoa, Käenkaali, Käärmeenlaukka, Lehtoukonhattu, Lehtovirmajuuri, Linnunkaali, Maahumala, Maitohorsma, Meriasteri, Merikaali, Meriputki, Mesiangervo, Mesimarja, Metsäruusu, Mintut, Mustaselja, Myrkkykatko, Myrkkykeiso, Mäkimeirami, Niittyhumala, Näsiä, Oravanmarja, Pelto-ohdake, Peltokanankaali, Piharatamo, Pihasaunio, Piikkisalaatti, Poimulehdet, Pukinjuuri, Pukinparta, Punapeippi, Purolitukka, Päivänkakkara, Pölkkyruoho, Rakuuna, Ratamosarpio, Rikkakukonkannus, Rohto- ja keltasormustinkukka, Ruusujuuri, Siankärsämö, Sikojuuri, Terttuselja, Tyrni, Vadelma, Variksenmarja, Vesitatar, Vuohenputki...

Käyttäjätunnus, ostaminen, käyttöaika, maksukortit, tilauksen päättäminen

 • Kuinka pääsen mukaan kursseille?

  Kursseille liitytään luomalla käyttäjätunnus. Sen luotuasi voit liittyä ilmaiselle johdantokurssille, maksullisten kurssien kokeilujaksoille, tai tilata yksittäisiä kursseja tai koko villiyrttikoulun. Kaikki tilaukseesi kuuluvat sisällöt ovat heti käytössäsi.

  Voit luoda kurssialustalle kokonaan uuden tunnuksen, joka koostuu nimestäsi, sähköpostisoitteestasi ja kurssialustaa varten valitsemastasi salasanasta.

  Vaihtoehtoisesti voit kirjautua myös käyttäen Google, Facebookin ja Linkedinin kirjautumista, jolloin sinun ei tarvitse luoda uusia tunnuksia kursseja varten.

  Kursseille liittymisen jälkeen näet käytössäsi olevat kurssit "Omat kurssit"-sivulta.

 • Kuinka paljon kurssit maksavat?

  Kurssihintamme ovat sisällön laajuuteen ja tasoon nähden erittäin edulliset. Tarjolla on muutama tilausvaihtoehto, joista jokainen varmasti löytää sopivan:

  Yksittäiset kurssit:

  1) määräaikainen kuuden kuukauden tilaus, 19.90 €.

  Villiyrttikoulu, sisältäen kaikki villiyrttikurssimme:

  2) Kestotilauksena 14.90 € kk
  3) Määräaikaisena 6 kk, 65 €


  Kurssit ovat käytössäsi heti tilauksen tehtyäsi.

 • Kuinka kauan kurssit ovat käytössäni?

  Yksittäiset kurssit 6 kuukautta. Kaikki villiyrttikurssit sisältävä villiyrttikoulu joko 6 kuukautta, tai toistaiseksi jatkuvana kestotilauksena.

 • Mitä kuuluu kurssihintaan?

  Kurssit koostuvat lajikuvauksista, tunnistaminen silmälläpitäen otetuista ja valituista valokuvista, resepteistä, sekä kertauskysymyksistä. Kaikissa kursseissa on, tai on tulossa lyhyitä lajivideoita.

  Kaikki päivitykset ja lisäykset ovat aina automaattisesti heti käytössäsi.

  Tarjoamme sähköpostin välityksellä täyden tuen kaikissa sisältöihin tai opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.

 • Kuinka keskeytän kestotilauksen?

  Voit peruuttaa tilauksen helposti oman käyttäjätilisi asetuksista. Asetuksiin pääset sivun oikean yläreunan valikosta, kohdasta tilini > laskutus (näkyvissä sisäänkirjautuneille käyttäjille).

  Avautuvalta sivulta voit katkaista käynnissä olevan tilauksen. Pääsysi kursseille on voimassa vielä kyseisen laskutuskuukauden ajan. Mikäli tarvitset apua tilaukseen liittyvissä asioissa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

 • Kuinka kurssimaksut suoritetaan?

  Kurssialustalla voit maksaa yleisimmillä korteilla (kuten Visa, Visa Electron ja MasterCard). Maksut välittyvät turvallisesti Stripe maksupalvelun kautta. Kurssi on heti käytössäsi.

  Mikäli tarvitset jonkin muun maksutavan, tai sinulla on kysyttävää isommasta määrästä lisenssejä, ota ystävällisesti yhteyttä sähköpostilla: [email protected].

 • Haluaisin lisätietoa kestotilauksesta

  Tehdessäsi kestotilauksen, tilaus uusiutuu kuukausittain, kunnes peruutat tilauksen. Tilaussumma velotetaan käyttämältäsi maksukortilta etukäteen kuukausittain. Voit peruuttaa tilauksen aina ennen uuden kuukauden mittaisen jakson veloittamista. Veloituspäivä määräytyy sen mukaan, milloin alunperin teit tilauksen.

  Mikäli kuukausimaksun veloittaminen käyttämältäsi maksukortilta ei onnistu esimerkiksi kortin vanhenemisen vuoksi, tulee tästä sähköpostiisi ilmoitus, ja maksua yritetään automaattisesti uudestaan. Mikäli maksu ei onnistu automaattisesti kulloisenkin määräajan kuluessa, tilaus keskeytyy, kunnes tilausjakso on maksettu, jonka jälkeen se jatkuu normaalisti.

  Maksukorttisi tietoja voit muuttaa tarvittaessa oman käyttätilisi asetuksista. Asetuksiin pääset oikean yläkulman valikosta kohdasta tilini > laskutus.

  Kaikissa tilaukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme: [email protected].

 • Maksukortin muuttaminen tai poistaminen

  Mikäli sinulla on kestotilaus käynnissä, ja maksukorttisi tiedot vaihtuvat, voit muuttaa korttia tai sen tietoja oman tilisi asetuksista. Asetuksiin pääset oikean yläkulman valikosta kohdasta tilini > laskutus.

  Avautuvalta sivulta voit muuttaa nykyisen kortin tietoja tai poistaa sen kokonaan.

  Mikäli maksukortti vanhenee tai poistetaan tilin asetuksista kesken kestotilauksen, seuraavan jakson automaattinen laskutus ei onnistu ja tilaus keskeytyy, kunnes kortin tiedot ovat ajantasalla. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään ongelmatilanteissa.

 • Voinko ostaa kursseja lahjaksi?

  Kyllä onnistuu - kurssi on hyvä ja persoonallinen, aineeton lahjaidea luonnonystävälle!

  Voit ostaa kursseja lahjaksi eri mittaisille kausille, katso lisätietoa lahjakortit-sivulta.

Käyttö yritystoiminnassa tai osana muuta opetusta

 • Olen villiyrttikouluttaja, voinko käyttää kursseja osana koulutuksiani?

  Näiden sivujen kautta ostettavat kurssit on tarkoitettu vain yksityiseen käyttöön. Eli: voit opiskella kursseilla ja hyödyntää oppimiasi tietoja ja taitoja jakaessasi villiyrttioppia eteenpäin.

  Et kuitenkaan saa lainata tai näyttää mitään kursseilla olevaa materiaalia osana omaa koulutustasi ilman erillistä lupaa.

  Teemme jatkuvasti yhteistyötä eri tahojen kanssa erilaisissa luontoon liittyvissä projekteissa, joten jos sinulla on mielessäsi hyvä yhteistyöidea, ota yhteyttä ja keskustellaan eri vaihtoehdoista: [email protected].

 • Olen oppilaitoksen edustaja, voimmeko käyttää kursseja osana opetusta?

  Näiden sivujen kautta ostettavat kurssit on tarkoitettu vain yksityiseen käyttöön. Yhdellä kussitilauksella ei ole luvallista tarjota aineistoa nähtäväksi useammalle opiskelijalle.

  Tarjoamme oppilaitoksille lisenssejä eri mittaisilla käyttöajoilla, kysy lisää sähköpostilla: [email protected].

 • Voinko hankkia kursseja työntekijöilleni, yhdistykseni jäsenille, asiakkailleni...?

  Ilman muuta, suosittelemme lämpimästi! Lähetä sähköpostia: [email protected] ja kerro kuinka monta innokasta olisi tulossa mukaan, niin teemme sopivan tarjouksen!

Kysyttävää villiyrteistä?

Useimpiin kysymyksiin löydät vastauksen kursseiltamme. Sen lisäksi voit myös lähettää meille villiyrtteihin liittyviä kysymyksiä. Ei edellytä tilaamista. Lue lisää oheisesta linkistä.
Arvaatko, mitä yhteistä on seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Turku, Espoo, Kuopio, Tampere, Oulu, Berliini ja New York?

Kaikissa näissä paikoissa voit oppia villiyrttien tunnistamista ja käyttämistä. LuontoPortin villiyrttikurssit ovat myös 2024 juuri siellä missä sinäkin. Laiturinnokassa, ruuhkabussissa tai kotisohvalla.

Verkossa opit omaan tahtiin, paikasta riippumatta.