Mitä opin?

Kiinnostaisiko luonnonkasvien hyödyntäminen, mutta et tiedä kuinka aloittaa? Arveluttaako villiyrttien tunnistaminen? Vai oletko jo kokeneempi ja kaipaisit uusia, yllättäviä lajeja koriisi?

Kurssiemme avulla opit tunnistamaan villiyrtit ja muut luonnon hyötykasvit sekä erottamaan ne myrkyllisistä. Mukana on käyttöohjeita, osaamistehtäviä, säilöntää... Tällä sivulla esitelty kurssipakettimme sisältää kaikki käyttölajit Suomesta- yleisimmät, mutta myös vähemmän tunnetut!

Sisältöä kaikentasoisille harrastajille

Kurssipaketin tilaajilla ovat kaikki 17 erilaista villiyrttikurssiamme käytössään. Voit aloittaa "10 helppoa villiyrttiä" -kurssin parissa, hypätä seuraavaksi vaikkapa johonkin ajankohtaiseen teemaan, kuten "Kesäisiä salaatteja" ja seuraavaksi koristella makeita ja suolaisia annoksia "Silmänruokaa" -kurssin lajeilla ja vinkeillä.

Pakettina tilaat edullisemmin

Kaikkia kurssejamme voi tilata yksittäin. Kurssipaketti on kuitenkin joustavampi ja myös edullisempi tilausvaihtoehto, jos sinua kiinnostaa useampi aihe. Voit opiskella ja hyödyntää milloin tahansa juuri niitä asioita, jotka kulloinkin kiinnostavat. Resepteistä ja osaamistehtävistä on hyötyä pitkin vuotta, myös huonon kelin tai talven aikana...

Voit käyttää sisältöjämme ja opiskella omaan tahtiin, aina kun olet verkon ulottuvilla. Kurssit ovat heti käytössäsi ja kulkevat mukanasi myös luontoon, lajien äärelle.

Tilausvaihtoehdot

Voit tilata paketin jatkuvana, jolloin tilaus laskutetaan kuukauden välein etukäteen. Ei sitoutumista, tilauksen päätät helposti koska tahansa oman käyttäjätilisi tai asiakaspalvelumme avulla.

Voit tilata paketin myös 12 kk määräajaksi.Tällöin saat pääsyn kursseille vuodeksi eteenpäin. Tämän jälkeen tilaus ei uusiudu automaattisesti.

Tilaustyypistä riippumatta paketin tilaajilla on pääsy koko villiyrttisisältöömme, ja kaikkiin siihen tehtyihin lisäyksiin tilauksen voimassaoloajan.

Haluaisitko opiskella myös kasvien tunnistamisen perusteita yleisemminkin? Voit lisätä tilaukseen erillisen Kukkakasvien tunnistaminen-kurssimme 6 kk määräaikaistilauksena!

Aloita oppiminen tästä:

17 villiyrttikurssia edulliseen yhteishintaan

 • €14,90 / kuukausi

  Tilaus uusiutuu kuukausittain, käytössäsi juuri sen ajan kuin tarvitset!

  Tilaa
 • €149,00

  Kaikki villiyrttikurssit 12 kk

  Tilaa

Kysyimme: Mikä kursseilla oli hyvää?

 • "Selkeä yksinkertainen informaatio, upeat kuvat"

 • "Videot ovat havainnoillistavia, hyvä tapa kertoa asiasta"

 • ”Selkeä, helppokäyttöinen”

 • ”Fantastiset kuvat ja koko tietopankki”

 • ”Sisältö oli kaikenkaikkiaan erinomaisesti tuotettu!”

 • ”Opin uutta ja teksti on miellyttävästi kirjoitettu.”

Tietoa kursseista

Sisältömme on jaettu selkeisiin ja mielenkiintoisiin kursseihin. Voit tilata kutakin kurssia yksittäin, mutta tämän paketin tilaamalla kaikki yksittäiset villiyrttikurssit ovat heti käytössäsi. Kursseilla voit edetä täysin omaan tahtiin. 

Kurssipaketti sisältää

 • Esittelyvideoita lajeista
 • Kattavat lajikuvaukset tekstinä
 • Sadoittain upeita, tunnistamisen kannalta informativiisia kuvia
 • Keräys-, säilytys- ja käyttöohjeita
 • Reseptejä
 • Kertauskysymyksiä
 • Loppukokeet, joilla tarkistat kullakin kurssilla oppimasi asiat


Uuden upean Kukkakasvien tunnistaminen -kurssimme voit lisätä tilaukseesi erillisenä 6 kk määräaikaistilauksena!

Sisällöstä

Kasvit käydään läpi selkeiden tekstien ja erityisesti tunnistaminen silmälläpitäen valittujen kuvien, sekä tiiviiden videoiden avulla. 

Kurssit ovat suunniteltu juuri sinulle, olitpa sitten aloittelija, kokeneempi harrastaja, tai alan ammattilainen. Opit käyttämään kasveja turvallisesti,  monipuolisesti ja myös vastuullisesti, luontoa kunnioittaen.  

Aloittelijat oppivat kursseiltamme perinteiset helpot lajit ja juuri ne taidot joita tarvitaan alkuun pääsemiseksi turvallisesti. Kokeneemmat puolestaan saavat runsaasti uusia mielenkiintoisia laji- ja käyttövinkkejä. Kurssimme sisältävät Suomen kaikki oleelliset käyttökasvit.

Verkkokurssiemme ansiosta voit oppia siellä, missä verkko on käytössäsi, sinulle sopivana aikana.

Kokonaisuus toimii helppona tunnistusoppaan ja lähdeteoksena, josta löydät reseptit niin arkeen kuin juhlaankin. Opittua testataan  hauskojen, sopivan haastavien kysymysten avulla.

Terveiset villeiltä ammattilaisilta

“Eija ja Jouko Lehmuskallion kanssa olemme yhdessä saaneet viedä terveellisen, eettisen ja ekologisen villiruoan ilosanomaa eteenpäin jo vuosia. Lehmuskallioiden luotettavan ja asiantuntevan lajitunnistuksen avulla tämä kaikki on ollut mahdollista ja turvallista. Tänä päivänä villikasvien repertuaariini kuuluu jo 100 kasvia, jotka olen identifioinut joko luontoportti.fi sivuston, tai henkilökohtaisesti Eijan ja Joukon avulla.”

Villiyrttikokki, kirjailija

Sami Tallberg

“Olen reilun 10 vuoden aikana käyttänyt villikasveja ruoanlaitossani, niin kotona kuin ravintolassa. Eija ja Jouko Lehmuskallion LuontoPortti on ollut suuressa osassa luotettavana ja monipuolisena apuna lajitunnistuksessa. Lajitunnistus on ehdottoman tärkeää villiruokaa käytettäessä, siinä opas on ollut helppo ja kätevä apuväline. Luonto avaa mielestäni aivan uuden tuntemattoman makumaailman, joka kuitenkin on hyvinkin lähellä kaikkia kun sen huomaa ja oivaltaa. Villiruoka on myös hyvä vastaus päivän polttavaan ilmastonmuutos aiheeseen. Se tarjoaa terveellistä, eettistä ja monipuolista ravintoa ja kaiken lisäksi voi nauttia muillakin aisteilla luonnosta.”

Keittiömestari, WILD

Jouni Toivanen

Aloita oppiminen:

Kaikki villiyrttikurssit edulliseen yhteishintaan

 • €14,90 / kuukausi

  Tilaus uusiutuu kuukausittain, käytössäsi juuri sen ajan kuin tarvitset!

  Tilaa
 • €149,00

  Kaikki villiyrttikurssit 12 kk

  Tilaa