Kenelle?

Kaikille, joita luonnonkasvien hyödyntäminen kiinnostaa. Kursseillamme opiskelee niin aloittelijoita, kuin jo pidemmällekin edenneitä. Tähän villiyrttikurssi -pakettiin sisältyvät kaikki 17 erillistä kurssiamme edullisena yhteistilauksena.

Mitä opin?

Opit tunnistamaan villiyrtit sekä muut luonnon hyötykasvit ja erottamaan ne myrkyllisistä. Mukana on reseptejä, osaamisen testaamista tehtävien avulla, säilöntävinkkejä... Kursseilla käydään läpi kaikki Suomen tärkeimmät käyttölajit – ne yleisimmät tottakai, mutta myös vähemmän tunnetut!

Sisältöä kaikentasoisille harrastajille

Aloita vaikka "10 helppoa villiyrttiä" -kurssin parissa, hyppää seuraavaksi johonkin ajankohtaiseen teemaan, kuten "Kesäisiä salaatteja" ja koristele sitten annoksiasi "Silmänruokaa" -kurssin vinkeillä. Kursseilta löytyy mielenkiintoisia lajeja ja reseptejä niiden hyödyntämiseen koko sesongin ajan.

Pakettina tilaat edullisemmin

Kaikkia 17 kurssiamme voi tilata yksittäinkin. Kurssipaketti on edullinen vaihtoehto, jos sinua kiinnostaa useampi aiheista. Voit hyödyntää eri kursseja edistymisesi tai kasvukauden mukaisesti.

Voit opiskella omaan tahtiin, aina kun olet verkon ulottuvilla. Kurssit ovat samantien käytössäsi ja kulkevat mukanasi myös luontoon, lajien äärelle.

Tilausvaihtoehdot

Voit tilata villiyrttikoulumme haluamaksesi ajaksi kuukausitilauksena. Tilaushinta on 14.90 € kuukaudessa. Ei sitoutumista, tilauksen voit päättää helposti koska tahansa, joko oman käyttäjätilisi kautta tai asiakaspalvelumme avulla. Tilaa tästä.

Voit tilata paketin myös 12 kk määräajaksi hintaan 149 €. Tällöin saat kaikki villiyrttikurssimme käyttöösi vuoden ajaksi.

Paketin tilaajilla on pääsy koko villiyrttisisältöömme, ja siihen tehtyihin lisäyksiin tilauksen voimassaoloajan.

Voit lisätä tilaukseen myös erillisen Kukkakasvien tunnistaminen-kurssimme 6 kk määräaikaistilauksena.

Kysyimme: Mikä kursseilla oli hyvää?

 • ”Selkeä, helppokäyttöinen”

 • "Videot ovat havainnoillistavia, hyvä tapa kertoa asiasta"

 • "Sopivasti asiaa ja testaaminen lopuksi auttaa mieleenpalauttamisessa ja oppimisessa"

 • "Selkeä yksinkertainen informaatio, upeat kuvat"

 • ”Sisältö oli kaikenkaikkiaan erinomaisesti tuotettu!”

 • "Monipuolinen kerronta"

Tietoa kursseista

Oppimateriaali on jaettu selkeisiin ja mielenkiintoisiin kursseihin. Voit tilata kursseja yksittäinkin, mutta paketin tilaamalla kaikki yksittäiset villiyrttikurssit ovat heti käytössäsi. Kursseilla voit edetä täysin omaan tahtiin. 

Kurssipaketti sisältää

 • Esittelyvideoita lajeista
 • Kattavat lajikuvaukset tekstinä
 • Sadoittain upeita, tunnistamisen kannalta informativiisia kuvia
 • Keräys-, säilytys- ja käyttöohjeita
 • Reseptejä
 • Kertauskysymyksiä
 • Loppukokeet, joilla tarkistat kullakin kurssilla oppimasi asiat


Upean Kukkakasvien tunnistaminen -kurssimme voit lisätä tilaukseen erillisenä 6 kk määräaikaistilauksena.

Sisällöstä

Kurssit on suunniteltu juuri sinulle, olitpa sitten aloittelija, kokeneempi harrastaja, tai alan ammattilainen. Opit käyttämään kasveja turvallisesti,  monipuolisesti ja myös vastuullisesti, luontoa kunnioittaen. Kurssimme sisältävät kaikki oleelliset käyttökasvit Suomen luonnosta.

Kursseillamme voit oppia missä vain verkko on käytössäsi, sinulle sopivana aikana.

Kokonaisuus toimii helppona tunnistusoppaan ja lähdeteoksena, josta löydät reseptit niin arkeen kuin juhlaankin. Opittua testataan  hauskojen, sopivan haastavien kysymysten avulla.

Terveiset villeiltä ammattilaisilta

“Eija ja Jouko Lehmuskallion kanssa olemme yhdessä saaneet viedä terveellisen, eettisen ja ekologisen villiruoan ilosanomaa eteenpäin jo vuosia. Lehmuskallioiden luotettavan ja asiantuntevan lajitunnistuksen avulla tämä kaikki on ollut mahdollista ja turvallista. Tänä päivänä villikasvien repertuaariini kuuluu jo 100 kasvia, jotka olen identifioinut joko luontoportti.fi sivuston, tai henkilökohtaisesti Eijan ja Joukon avulla.”

Villiyrttikokki, kirjailija

Sami Tallberg

“Olen reilun 10 vuoden aikana käyttänyt villikasveja ruoanlaitossani, niin kotona kuin ravintolassa. Eija ja Jouko Lehmuskallion LuontoPortti on ollut suuressa osassa luotettavana ja monipuolisena apuna lajitunnistuksessa. Lajitunnistus on ehdottoman tärkeää villiruokaa käytettäessä, siinä opas on ollut helppo ja kätevä apuväline. Luonto avaa mielestäni aivan uuden tuntemattoman makumaailman, joka kuitenkin on hyvinkin lähellä kaikkia kun sen huomaa ja oivaltaa. Villiruoka on myös hyvä vastaus päivän polttavaan ilmastonmuutos aiheeseen. Se tarjoaa terveellistä, eettistä ja monipuolista ravintoa ja kaiken lisäksi voi nauttia muillakin aisteilla luonnosta.”

Keittiömestari, WILD

Jouni Toivanen

Jatkuva tilaus

Kaikki villiyrttikurssit käytössäsi. Tilaus laskutetaan kuukausittain, opiskelet juuri sen ajan kuin kulloinkin haluat. Ei sitoutumista, voit katkaista tilauksen milloin tahansa ennen seuraavan kuukausijakson alkamista. Vain 14.90 € / kk.

Määräaikainen 12 kk