Mitä opin

Luonnosta löytyy monenlaisia herkkuja koko kasvukauden ajan, jopa myöhään syksyyn saakka. Hapokkaita makuja antavat muun muassa monelle tutut suolaheinät ja  käenkaali. Voimakkaan tuoksuiset mesiangervo, sikoangervo  ja virmajuuret toimivat nekin hyvin maun antajina, niin jälkiruokiin kuin juomiinkin. Vieraslaji jättipalsamikin kannattaa hyödyntää keittiössä. 

Kurssilla opit tunnistamaan ja hyödyntämään näiden lisäksi muutamia muitakin mielenkiintoisia lajeja! Kurssi koostuu kuvista, videoista, teksteistä ja tehtävistä. 

Alta voit tutustua kurssin sisältöön tarkemmin.


Kurssin sisältö

    1. Johdanto ja yleistietoa

    2. Suolaheinät ja hapro

    3. Ahosuolaheinä ja niittysuolaheinä

    4. Video: Suolaheinät

    5. Video: Hapro

    6. Hapro

    7. Video: Käenkaali

    8. Käenkaali

    9. Video: Jättipalsami

      TUTUSTU ILMAISEKSI
    10. Jättipalsami

    11. Video: Kallioimarre

    12. Kallioimarre

    13. Video: Matarat

    14. Keltamatara, piennarmatara, paimenmatara

    15. Video: Mesiangervo

    16. Mesiangervo

    17. Video: Virmajuuret

    18. Virmajuuret

    19. Lehtovirmajuuri

    1. Kerääminen, käyttö ja säilöminen

      TUTUSTU ILMAISEKSI
    2. Keltamataravanukas ahomansikoilla ja mustikoilla

    3. Kesäinen salaatti

    4. Suolaheinäkeitto

    5. Mesiangervolla maustettu jäätelö

    6. Suolaheinän lehdillä maustettu siemennäkkäri

    7. Suolaheinä- kirnupiimäjuoma

    8. Mesiangervoviini

    9. Suolausohje villivihanneksille

    1. Kertauskysmyksiä

    2. Loppukoe

    1. Kysy meiltä villiyrteistä

    2. Kerro palautteesi, anna arviosi

    3. Lähteet

Tiedot kurssista

  • €19,90
  • 33 oppituntia

Tilaushinnat

Määräaikainen 6 kk opiskeluaika 19.90 €.

Kurssi sisältyy myös 17 kurssin villiyrttikouluumme. Villiyrttikoulun voi tilata kestotilauksena 14.90 € / kk ja määräaikaisena 6 kk / 65 €.